emko

Ahoj!

Moje meno je Emília a vitaj na Bonvivánoch!

Som mama dvoch najúžasnejších chlapcov na svete a mojím tretím miminkom sú Bonviváni. Foodblog, kde už niekoľko rokov zbieram tie najlepšie recepty a rady, ako poctivo po domácky variť a piecť.

Bonviváni sú o receptoch, na ktorých sme odrastali a ktoré naozaj fungujú.

Naučiť variť sa môže každý, netreba sa ničoho báť.
A naučíš sa variť tak, že ťa nič nezaskočí. Do pol hodiny vykúzliš rýchlu večeru alebo zákusok aj zo zbytkov v kuchyni. Stačí vedieť trochu techniky a poznať nejaké finty. A nebáť sa to skúsiť :)

Variť podľa bonvivánov znamená variť poctivo, tak aby bolo doma vždy všetkého dosť, nestálo to veľa a všetkým chutnalo.

Recepty sú podrobne vysvetlené. Občas pridaný moderný nádych, užitočná rada, alebo praktická alternatíva. Cieľom je, aby variť zvládli aj začiatočníci a aby pokročilejší našli inšpiráciu.

Veľmi dúfam, že sa ti Bonviváni budú páčiť.
Ak máš otázky okolo Bonvivánov, prosím, kontaktuj ma na emko@bonvivani.sk, rada na všetko odpoviem.

Želám pohodovú náladu pri varení a dobrú chuť! :)

A ešte jedno. Ak sa ti páči projekt Bonviváni a chceš ma podporiť, budem veľmi rada a vďačná za každú pomoc. Nemám žiadnych sponzorov a web udržujem na vlastné náklady, čo ako mama samoživiteľka je niekedy vzrúšo :)
Preto každá korunka veľmi pomôže a ja budem môcť ďalej pripravovať recepty a články v čo najlepšej kvalite, aby bonviváni naučili variť a piecť čo najviac ľudí :)

 

13. 2. 2016
Dostala som darčekom medovú Metaxu. Nikdy som tento nápoj nepila a zo začiatku som bola trochu skeptická. Ale teraz už chápem,…
10. 6. 2022
Keď zavonia niekde na ulici zo stánku kebab v pita placke, tak je to vždy veľké lákadlo :) Tak prečo ho neskúsiť urobiť doma? Nie…
13. 9. 2024
Mäkký a šťavnatý jablkovo-makový závin z kysnutého cesta. Rozpis surovín je na dva veľké záviny.
20. 6. 2015
Čo na rýchlo pripraviť, keď k vám príde nečakaná návšteva a skoro nič v chladničke nemáte? Hlavu hore, stačia vám dve suroviny -…
7. 2. 2014
Veľmi jednoduchá príprava, výborná chuť. Mäsové rolády sú veľmi praktické. Zvlášť, keď môžeme improvizovať so surovinami.…
4. 6. 2013
Guľky a knedľa zo zemiakového cesta, plnená údeným mäsom, preliata opečenou cibuľkou. Prílohu som tentokrát zvolila mladú novú…
26. 4. 2025
"Lopaťáky" sú tradičné veľké okrúhle koláče, typické pre severnú Moravu. Robia sa s rôznymi plnkami a na vrchu je vždy bohatá,…
22. 12. 2023
V každom regióne sú iné vianočné zvyky a odlišnosti, ba dokonca v každej rodine sa varí iná polievka. Môže to byť typická…
14. 10. 2025
Tento šťavnatý hrnčekový koláčik zvládnu aj začiatočníci. Jednoduchá príprava, netreba mixér, ani váhu. Stačí premiešať suroviny…